Adevăr sau minciună?

Ai auzit vreodată de Nick Vujicic?

Nick s-a născut fără mâini și fără picioare și a avut o copilărie foarte grea. La 8 ani i-a trecut prin minte să se sinucidă însă era credincios și își iubea părinții astfel încât perseverând își dorea totuși să schimbe lumea în bine. Era atât de convins de pasiunea lui de a vorbi în public încât a trimis scrisori către diferite școli, oferindu-se să vorbească despre hărțuire, despre ce înseamnă să visezi la scară largă și să nu renunți niciodată.

A trimis 52 de scrisori și a primit 52 de răspunsuri de nu. A trimis și a cincizecea și treia scrisoare și a primit o confirmare.Era în extaz deși a făcut un drum de 5 ore dus-întors pentru o discuție de 5 minute.

În săptămâna următoare, telefonul a început să sune și școlile îi solicitau discursurile.

De atunci Nick Vujicic are mii de întâlniri anual declarând „Dacă mă luam după ce zice lumea ce ar trebui să fiu, doar fiindcă arăt ciudat…ei bine, nu ar trebui să am o viață productivă și nici simțul umorului.Evident nici să iubesc viața…Așa că dacă lumea crede că nu ești suficient de bun, atunci să știi că este o minciună.Mai întreabă și pe altcineva și solicită o a doua opinie.”

Îmi doresc să fiu eu persoana care îți oferă o a doua opinie : ești cu adevărat valoros. Ai un potențial extraordinar și nu numai că ești suficient de bun dar ai și abilitatea de a fi extraordinar.

Faptul că ai o anumită vârstă asta nu înseamnă că nu poți să îți extinzi capacitatea.Important este să identifici blocajele din viața ta si să îți dai seama pe care le poți elimina și pe care nu.

Faptul că îmi imaginez o viață cu multe realizari nu înseamnă că nu sunt constrânsă de anumiți factori sau limitări.Unele pot fi îndepărtate, altele nu .

Așa cum nu pot avea ochi albaștri indiferent cât m-am ruga pentru acest lucru dar nu las acest lucru să îmi obstrucționeze imaginea pe care o am în oglindă.Sunt unele limitări pe care suntem nevoiți să le acceptăm:

-Limitări legate de locul nașterii, familia în care te-ai născut,trăsăturile înnăscute(cele referitoare la structura genetică, înălțime)

-limitări care ni le aduce viața și asupra cărora nu putem interveni(accidente,îmbolnăviri, pierderea unor persoane dragi)

Sunt de părere că sunt mulți oameni care nu sunt atât de productivi, realizați sau împliniți pentru că ei cred că au depășit anumite probleme, și-au atins potențialul maxim și că nu mai există alt munte care să îl escaladeze.Așa că se așează în acel loc călduț numit -zona de confort.

Aceasta este o limitare pe care o putem elimina din viața noastră.

În primul rând este vorba de categoria limitărilor care le primim de la cei din jurul nostru.

Îmi aduc aminte că râdeau mult copii de mine pentru că mă înroșeam la față de faptul că eram timidă.Nu am avut neapărat un sprijin în acest sens ci mai degrabă era ceva normal pentru o fată de la țară care creștea în tiparul bunei creșteri.

Mi-am promis că voi reuși să îmi depășesc această timiditate astfel încât în prezent mi-am descoperit pasiunea de a vorbi în public.

Dacă ai reușit să îți depășești limitările celor din jur , cu cele pe care ți le stabilești singur, cum te descurci?

Chiar dacă ne stabilim singuri anumite condiționări , nu trebuie să ținem cu dinții de ele.

Eu încercam să obțin aprobare din partea celor din jurul meu astfel încât vroiam să mulțumesc pe toată lumea și de cele mai multe ori renunțam la ceea ce îmi dorea să fac în detrimentul celorlalți.Am muncit mult la această convingere și de fiecare dată când sunt pusă într-o situație de acest gen, mă străduiesc să spun nu.

Am crescut la țară unde se credea că dacă muncești din greu ești o persoană bună și vei ajunge om mare.Nu era suficient pentru mine și am vrut să plec din acea comunitate mică .Am avut această ocazie și deși mi-a fost foarte greu am trăit cu această alegere și am început să îmi planific viitorul.

Am schimbat suficiente job-uri ca să îmi dau seama de faptul că este important să te desfășori într-un mediu propice creșterii tale.

Ce blocaje ți-au transmis ceilalți și vrei să le elimini?Ce poți face astfel încât să diminuezi presiunea?

Ce blocaje ți-ai impus singur și care îți limitează capacitatea?Ce poți face astfel încât să mai diminuezi din presiune?

Multe îmbrățișări ,

Daniela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s