Schimbările sunt benefice?

Îmi aduc aminte cu mare drag de anii copilăriei , de pâinea înmuiată cu zahăr și cu gem.Ciorba de varză și paste făinoase, grisul cu lapte și prăjitura jerbo.Însă preferatele mele au fost plăcintele cu brânză dulce sau sărată.Lista poate continua la nesfârșit pentru că mama este bucătăreasă.
Lucrurile s-au schimbat când am plecat de acasă pentru că nu o mai aveam pe mama chiar dacă îmi aduceam pachete la oraș.Am început să lucrez la Mc Donalds. Timp de 3 ani, cel puțin o dată pe săptămână mâncam acolo.Nu au fost lucrurile grave din punct de vedere al kilogramelor pentru că făceam Tae Bo (este un sport care îmbină unele mișcări de taekwondo cu rutine de aerobic).
Mi-am schimbat job-ul , am schimbat și antrenamentele .Am început Kangoo Jumps însă mâncam mult în oraș.După un an de meniul zilei, credeți-mă trebuia să fac ceva, să schimb ceva, din nou. În primul rând trebuia să îmi schimb mentalitatea asupra cantității de mâncare , a combinațiilor făcute și a faptului că nu trebuie să merg la sală să pot mânca tot ce vreau .
A urmat o nouă schimbare în antrenamentele făcute . Am ales exercițiile cardio și încet , încet am făcut modificări și în alimentație, însă nu foarte multe.Mâncam doar cantitativ mai puțin.Nu renunțasem la plăcerile papilelor gustative…știți că mă refer la dulciuri.
După 3 luni , începusem să fiu mulțumită de evoluția mea astfel încât mergeam de 5 ori pe săptămâna la sală.Se vedeau rezultatele .Sportul făcea parte din viața mea, depășisesem barierele de „nu am chef”, „nu merg astăzi pentru că…”.
După un alt an , din nou m-am hotărât să fac o schimbare. Era și pentru motivul că se deschisese o sală de fitness mai aproape de mine.Atât de mult mi-au plăcut antrenamentele încât am rămas la această sală .Frecvența de activitate sportivă a rămas aceeași, de 5 ori pe săptămână.Am mai făcut mici modificări la alimentație , am mai daj jos câțiva centimetrii ….eram bine …însă totuși simțeam că mai trebuie făcut ceva .
Pentru că vorbeam și citeam mult despre legătura directă dintre alimentație și organism , m-am decis sa renunț la carne o perioada, mai bine zis vroiam să cochetez cu alimentația vegană.
Pfff…au ieșit la suprafață gândurile”dar eu nu pot” ,”cum să renunț”,”ce mănânc în schimb”,”ce fac când sunt plecată în delegații”…etc.
Să vedeți ce a înseamnă pentru mine să îmi iau un angajament și să îl fac public…
În mod frecvent eram întrebată ce mănânc , dacă am încercat să înlocuiesc anumite alimente , dacă m-am lăsat de fumat etc…Pas cu pas, mi-am setat gândurile astfel încât să găsesc alternative .Treptat am înlocuit alimentele iar timp de 10 luni , m-am simțit extraordinar , vizibil s-au schimbat multe .Mental s-a schimbat ceva .M-am lăsat de fumat și mi-am crescut rezistența la efort.Acest lucru l-am sesizat prin simplu fapt că puteam urca până la etajul 7 fără să gâfâi .Pielea mea eram mai curată, mai luminoasă.
Însă aveam în continuare anumite alimente care îmi dădeau de furcă cu niște simptome neplăcute .Aceste lucruri asociate cu o tiroidită autoimună m-au îndreptat din nou spre o schimbare mai drastică .
Având un proces inflamatoriu în organism , m-am hotărât să urmez o dietă autoimună.Aceasta presupune eliminarea glutenului, a amidonului , a lactatelor și a zahărului din alimentație atâta timp cât observi o îmbunătățire a simptomelor.
Pentru că nu mai puteam mânca proteină vegetală din cauza amidonului, am revenit la proteina animală.
Riscul de a deveni monotonă alimentația este una sigură deoarece ai foarte multe restricții.
Recunosc că mi-a fost greu , chiar mai greu decât alimentația vegană dar am început din nou cu un mindset potrivit scopului pentru care fac acest lucru .
Rezultatele nu au încetat să apară .În primul rând pielea nu mai era uscată, nu mai aveam simptomele de care mă plângeam .Am început să îmi gătesc acasă și să îmi fac pachețele pentru servici.Am devenit novice în ale deserturilor .
Prin aceste schimbări am ajuns să îmi cunosc foarte bine organismul .
Nu am renunțat la sport, fac cu aceeași frecvență chiar dacă sălile de fitness sunt închise.
În câteva idei , despre această poveste este vorba aici în „Rețete și Stil de viață”
Să răspund la întrebarea dacă „Schimbările sunt benefice?”.
Răspunsul nu poate fi altul decât DA .Pentru mine a funcționat.Nu mi-a fost teamă să o iau de la capăt atâta timp căt scopul a fost unul bine stabilit și motivația era la ea acasa.
Știți cum se spune „vorba lungă , sărăcia omului”…însă vreau să fiți încrezători că se poate , că sunteți stăpânii proprilor gânduri.
„Cel care vrea mult, trebuie să sacrifice mult.Cel care vrea puțin, sacrifică puțin.Cel care vrea să se înalțe, sacrifică enorm”-James Allen.
Vă îmbrățișez cu drag și zâmbet!
O zi cu motivație!!