Dacă poți VORBI, poți GÂNDI!

Azi îți vorbesc cum poți trece peste un mare blocaj pe care mulți dintre noi îl avem .

Este „secretul”atunci când îți spui :„Eu nu pot pentru că…”

Vești bune ! Există cineva care știe acest antidot. Acela ești ….TU !!!

Haide să îți spun o poveste .

Oare pot vorbi fără să nu înroșesc la față ?

Aveam această situație de când am fost mică și am purtat-o cu mine mult timp . Eram foarte rușinoasă mai ales la întrebări venite din partea unor persoane necunoscute . Parcă destinul nu a ținut cu mine și m-a pus în fața multor situații neprevăzute pentru care nu eram pregătită.

Am început cu clasa a-VIII când s-a decis familia că pot să termin gimnaziul ” la oraș „. Motivul au fost cheltuielile pe care le avea sora mea cu chiria și de ce să stea singură într-un apartament . La început m-a încântat ideea însă lacrimile mele și sufletul meu nu erau de aceeași părere când s-au văzut în birou , față în față cu directorul școlii.

Nu a depins deloc de mine și mi-am luat ” viața ” în brațe . A fost un șoc emoțional mare pentru că nu am vrut să mai plec din oraș chiar dacă era la ” modă ” să faci facultatea în altă parte , în alt oraș .

La 18 ani m-am decis să plec în Italia pe timp de vară . Am fost curajoasă pentru că nu vorbeam limba italiană doar înțelegeam anumite cuvinte . Am avut-o în continuare pe sora mea alături care și-a însușit rolul de părinte. A fost o experiență în care am fost nevoită să gândesc și să vorbesc .

Am plecat și în anul următor , tot pe o perioadă de 3 luni . Primisem o ofertă de muncă mult mai atractivă însă trebuia să mă decid dacă vin acasă să imi continui studiile sau rămân să muncesc în Italia ca și chelneriță .

M-am gândit bine și am ales să mă întorc acasă . Au urmat multe decizii , multe gânduri care trebuiau schimbate . Am fost nevoită să învăț să vorbesc și să vorbesc bine pentru că avem tot mai mult contact cu oamenii prin prisma job-ului .

Prin acțiune, voință și consecvență am reușit să diminuez așa de mult acea roșeață din obraji astfel încât , parcă nici nu am avut-o niciodată . A fost mult de muncă și va fi în continuare dar vreau să îmi scriu povestea vieții mele într-un mod cât se poate de frumos . Greutățile , supărările și reușitele fac parte din acest proces de autocunoaștere și de evoluție .

Așa am descoperit pasiunea mea pentru o gândire și atitudine pozitivă, pentru scris și pentru deserturi .

Dacă poți gândi , poți face multe …

Este important să ne descoperim , să ne găsim liniștea interioară . Te poți opri să vezi ce se întâmplă în interiorul tău, să te întrebi ce te face fericit, ce îți dorești și cum vrei să fii . Ești asemenea unei balanțe , încearcă să îți găsești echilibrul .

Ai voie să fii vulnerabil, sensibil și să îți folosești vocea . Acceptă-te , iartă-te și iubește-te . Este dreptul tău .

Bruce Springsteen spunea ” Vine un moment când trebuie să încetezi să mai aștepți să fii individul care vrei să fii și chiar să începi să fii acel individ ” .

Dacă semeni cu mine și cu majoritatea oamenilor , știu că ai anumite bariere și limitări care te fac să spui ” nu ” , „dacă ” , „nu știu ” , ” nu pot ” etc .

Este un proces lung însă toate lucrurile sunt grele la început . Niciodată nu vei fii suficient de pregătit decât dacă începi . Asta înseamnă să ai inițiativă și să faci zilnic ceva specific care te duce tot mai aproape de scopul tău.

Deci, începe cu tine însuți , recunoaște-ți și crește-ți valoarea și crede în tine .

” Nu am nici un chef, nu am motivație … ” Auzi asta zilnic , te auzi pe tine spunând acest lucru de multe ori .

Fă-o chiar acum !!!

Acționează ! Acționează ! Acționează !

Nu mai aștepta , fă-o fără motiv și vezi ce se întâmplă . Motivația este asemenea iubirii și fericirii , dacă te angajezi în mod activ , ea va apărea când te aștepți mai puțin .

Dacă vrei să îți îmbunătățești viața , să te dezvolți , confruntă-ți propriile temeri și întreabă-te „Am un plan de dezvoltare personală ? „

Știu … te gândești la ce realizări ai , ce ai obținut , cât de mulțumit ești de munca ta …

Același lucru l-am făcut și eu însă nu este suficient . Ai nevoie să te întrebi „Care este planul meu de a deveni mai bun ? „

Întrebarea aceasta mi-a dat de lucru mult timp . Vorbesc de ani în care am încercat să îmi răspund la următoarele întrebări :

  • Cum devin mai bună în ceea ce fac ?
  • Cum pot să îmi îmbunătățesc abilitățile și să le dezvolt ?
  • Cum pot deveni mai înțeleaptă ?
  • Cum pot depăși obstacolele?
  • Trebuie să muncesc la fel sau mai mult ?

Acesta a fost startul meu însă tu poți să începi de astăzi. Fă-ți timp, ia-ți angajamentul că vrei să îți culegi meritele.

Ai grijă ce îți spui pentru că adesea devenim ceea ce gândim că suntem . Formează-ți o imagine de sine pozitivă , repetă-ți în gând și cu voce tare ” Eu pot „ .

Încurajează-te de fiecare dată , fă-ți complimente iar dacă lucrurile nu au ieșit cum ți-ai dorit, gândește-te ca data viitoare să faci lucrurile altfel . Nu te gândi că este ceva neînregulă cu tine că ai făcut o greșeală.

Misiunea ta este să devii mai bun astăzi decât ieri . Nu are sens să te compari cu ceilalți . Singura persoană cu care trebuie să te compari ești tu, cea de ieri .

Treci dincolo de barierele și limitările pe care le ai pentru că doar așa poți să te dezvolți și să evoluezi .

Conferă valoare celorlați și oferă respect . Este mai greu să ai o părere proastă despre tine atunci când faci bine.

Ocupă-te de ” broasca cea mare și urâtă „, adică începe cu ce îți este mai greu pentru a câștiga încredere în tine și safisfacție .

Dă dovadă de disciplină pentru că ea este cea care te ajută să te dezvolți .

Asumă-ți responsabilitatea pentru propria viață în ideea în care avem tendința de a primi ceea ce suntem dispuși să tolerăm .

Poți deveni ceea ce îți dorești . Trebuie să ai încredere în tine și să începi . Fiecare pas făcut te va aduce mai aproape de scopul tău. Continuă pur și simplu să mergi mai departe.

Nu te opri !!

Sărbătorește miciile victorii !!

PS : mie îmi place să sărbătoresc… mă inviți ?

Oameni minunați, vă îmbrățișez cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s