Pariez că ești ca mine… un perfecționist

Sunt întrebată deseori de unde am atâta energie ,cum reușesc să fiu atât de optimistă și pozitivă.

Nu am fost tot timpul așa. Nici acum , nu sunt așa în fiecare zi . Lucrez mult cu mine .

De prin adolescență îmi plăceau citatele motivaționale, era ceva intuitiv .Așa cum se spune că zâmbetul este molipsitor, așa erau pentru mine citatele .Parcă mă stimulau să gândesc altfel, să le dau dreptate în ce spun și până la urmă tot îmi răpeau un zâmbet de pe buze.

Acasa și nici în chiria în care am stat foarte mulți ani , nu aveam o bibliotecă .Tânjeam după cărți ,dar nu știa nimeni și nici nu am spus la nimeni.Pot spune că nici eu nu eram conștientă de acest lucru.

Nu am fost o mare cititoare sau o iubitoare de literatură, cred ca tot instictiv voiam să completez ceva , să corectez ceva din mine.

Dacă îmi aduc bine aminte , primele cărți din categoria „Dezvoltare personală ” le-am comandat în martie 2017 . Până atunci am avut acea perioadă de reviste cumpărate și romane de dragoste .Wouu , îmi amintesc că îi furam revistele „Bravo” , surorii mele , mai mare cu 6 ani .Îți mai aduci aminte de ele ?….Amintiri frumoase ….

„Puterea magică a gândului” – David J. Schwartz și „Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale „- John C. Maxwell au fost cărțile care mi-au deschis apetitul de citit astfel de subiecte.Au urmat multe altele însă mi-am propus să scriu separat un articol despre lucrurile care s-au schimbat dupa răsfoirea acestor cărți.

Uite așa pe rând , mi-am făcut mica mea bibliotecă.Eram atât de bucuroasă când întâlneam persoane pasionate de aceleași lucru .Eram liniștită că nu aberez și nu sunt o ciudată.

Astăzi argumentele sunt mai solide și afirm că dezvoltarea personală, autocunoașterea și gândirea pozitivă sunt un „must” . Când dai putere gândului, când lași sufletul să zburde pentru că are libertate și când acțiunile tale sunt ghidate de anumite principii , percepția și chiar viața prinde altă formă.

O dată cu trecerea anilor, lucrurile au devenit mai ușor de înțeles și mai aplicabile. Motivul a fost conștientizarea stărilor bune , a lucrurile pe care le atrăgeam și a modului cum gândeam.

M-au ajutat post-it-urile puse în agendă și în mașină. Le reciteam , le-am memorat și le foloseam ca pe un ritual al zilei .

Îmi aduc aminte de un post-it .L-am lipit pe parbrizul mașinii. Conduceam foarte mult, începusem să nu mai am răbdare în trafic și făceam depășiri pe linie continuă. Din fericire am scăpat de câteva ori ca prin urechile acului și atunci am luat această decizie.

Îți dai seama că a funcționat .Era acolo, îl vedeam , îmi aminteam mereu ce nu trebuie să fac.

Acum dacă mă întrebi , aș formula altfel intenția mea de a nu depăși pe linie continuă. Ar suna în felul următor :”Depășirea pe linie continuă este periculoasă.În primul rând , rămâi fără permis , ceea ce poate însemna că poți rămâne și fără loc de muncă.”

Dureros însă trebuie să ai grijă ce mesaj livrezi către univers.

Trebuie să ai grijă cu ce mesaje hrănești mintea .

Am practicat multă vreme și încă mai practic astfel de metode.Trebuie să vezi care funcționează la tine .

Mi-am dat seama cum mă simt în zilele grozave . Este fantastic ce sentimente, energie ma învăluie. Atunci mi-am propus să am cât de mult timp petrecut în această stare.

Secretul este acesta : Pur și simplu încerc să am gânduri de iubire, fericire și recunoștiință .

Mă gândesc…

  • să mulțumesc pentru ceea ce am în jurul meu și pentru ceea ce am primit
  • să iubesc pentru că este rațiunea de a trăi
  • să îmi hrănesc mintea cu gânduri intenționate , pozitive și pline de voință
  • să fiu calmă pentru că este calea către fericire și pace
  • să râd pentru că râsul este aerul inimii mele
  • să ofer valoare celor din jur

Aceasta sunt eu, aceasta este vulnerabilitatea mea .Am avut nevoie de timp , de curaj să pot deveni ceea ce sunt astăzi.

Mai am multă muncă însă îmi place să spun că noi, oamenii suntem ca un bulgăr de zăpadă, din mic se face mare. Ne rostogolim în informație, experiențe și situații care ne fac din ce în ce mai puternici .

Fii natural , fii autentic și creativ. Este dreptul tău, ești o minune …

Ești o minune care a fost înzestrată cu o putere extraordinară de a trăi și de a explora această viață.

„Omul devine adesea ceea ce crede că este „- Mahatma Gandhi

O zi cu decizii!!

Un gând despre „Pariez că ești ca mine… un perfecționist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s