Te invit la un ceai !

…sau ce consumi tu de obicei .

Îți plac întâlnirile de genul acesta ?


Când ai fost ultima dată invitat la un ceai ?


De ce vin eu cu o invitație către tine …

Pentru că este întâlnirea ideală , intimă și delicată din punct de vedere a atmosferei și a energiei . Este o întâlnire liniștită în care tonalitatea vocii și gândurile reușesc să se îmbine perfect .

Accepți invitația mea în timp ce savurezi aceste gânduri ?

Poate ți se pare că vorbesc din cărți însă sunt emoții spuse cu voce tare . Defapt , cărțile au fost cele care m-au făcut să am curajul să pot gândi cu voce tare .

Ție îți place să citești ?

Fii sincer , nu te critic . Este normal să nu îți placă sau să spui că nu ai timp .

Cititul este ca orice alt lucru : pofta îți vine mâncând… Ce zici ?

Acum stai puțin și gândește-te : în fiecare minut citești ceva . Este adevărat ?

Știu , poate o să îmi spui că nu este același lucru față de o carte . Sunt perfect de acord cu tine .

Atunci când citești descoperi ceva în interiorul tău , o curiozitate, un răspuns .

Poate totuși mai vii cu argumente cum că : sunt scumpe cărțile , te fac să adormi , nu ai răbdare , nu crezi în ceea ce citești … etc .

Te înțeleg și de această dată însă vreau să te întreb : cum te simți când termini un articol din revista preferată , când afli ceva nou despre subiectul dorit , când te regăsești în ceea ce citești ?

Da , este acel sentiment de entuziasm , de împlinire și de satisfacție că ai terminat cartea , că ai învățat ceva , ai aflat ceva pe care poți să îl împărtășești cu cei din jurul tău .

Sunt nenumărate motivele pentru care ar fi bine să citim .

Cum ar fi dacă :

 1. Începi cu ce îți place
  • Dacă nu îți place să citești , cel mai probabil nu ai găsit cartea potrivită .Poți face o mică cercetare despre subiecte , recenzii astfel încât să îți satisfaci curiozitatea
 1. Poți folosi un plan de lectură
  • Poți începe cu 30 de minute și să crești treptat .Lucrurile mărețe au la bază motivația, perseverența și disciplina
 1. Poți împrumuta cărți de la prieteni
  • Așa îți iei un angajament că vei fi întrebat dacă ai terminat de citit sau poți opta pentru cărțile ce le găsești pe internet
 • Alege momentul și locul potrivit
  • Dacă se întâmplă să adormi cu cartea în brațe , este un semn bun că trebuie să îți schimbi locul de citit
  • Creierul funcționează mai bine când corpul se află în poziție de studiu . Nu uita că lectura are scopul de a te trezi (la realitate), nu de a-ți folosi pe post de somnifer

Eu citesc pentru a-mi dezvolta creativitatea , limbajul , posibilitatea de a învăța cuvinte noi , îmi oferă alte perspective .

Poate tu citești pentru a te relaxa , pentru că ți-a recomandat cineva o carte bună sau poate nu faci deloc această activitate . Indiferent care este motivul tău , să știi că este bine să citești .

Nu știu tu cum ești , însă mie îmi place să simt mirosul de hârtie , de cerneală și mă simt mult mai aproape de poveste . Am încercat și E-book-urile însă am impresia că există între mine și carte o barieră , aceea a ecranului . Nu mi-a plăcut .

Citind îmi dau seama cât de repede trece timpul . Mă deconectez de la realitate , fiind transferată acolo , în paginile scrise ale cărții .

În final , fă acest lucru pentru tine . Nu lăsa să treacă ziua fără să nu faci ceva pentru evoluția ta , pentru dezvoltarea ta . Te vei simți foarte bine, îți va crește încrederea în propriile forțe și vei deveni mai curajos să spui da provocărilor .


Mi-am promis sa citesc o carte în fiecare lună .

Ce zici ? Facem o provocare ?

Lasa-mi o poza în comentariu cu ceea ce citești !

A person who won’t read has no advantage over one who can’t read.

Bucură-te de acest dar primit .

Îți las 3 cărți care mi-au fost ghid în viață :

Explorează

Este o carte ușoară care îți propune exerciții pentru a te descoperi și a reflecta asupra vieții tale . Nu te grăbi să o citești , aprofundează câte un capitol în fiecare săptămână și vei vedea îmbunătățiri .

Descoperă

Este o carte cu exemple care demonstrează că nu trebuie să te lași copleșit de obstacole . Sunt sfaturi legate de cum poți să trăiești o viață fericită prin puterea gândului .

Experimentează

Viața îți oferă trei piloni : pasiunea , performanța și scopul . Așadar carte te învață cum să ai o viață excelentă , să trăiești cu pasiune, să lupți pentru a ajunge la performanță și să îți îndeplinești scopul .

A book is a gift you can open again and again .

Un cadou pe care îl poți lua cu tine.

Pur și simplu , cărțile sunt magice!


Sper că te-au inspirat recomandările mele .

Mai jos , poți afla lucruri despre 10 cărți ca mi-au schimbat viața . Trebuie doar să completezi datele și să dai Submit !

O zi cu intenție , prieten drag !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s